Foto: Dani berbe grožđa Brotnjo

Od 20. do 22. rujna na području općine Čitluk održat će se 69. kulturno-turističko-gospodarska manifestacija “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2024.”

Trodnevna manifestacija započet će u petak, 20. rujna, predstavljanjem knjige “Molitvenik za bilje” autora Pere Pavlovića i predstavljanjem likovnog stvaralaštva Ivane Ćavar u Galeriji “Naša Majka” u Međugorju.

Drugi dan manifestacije rezerviran je za sportska natjecanja i stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva pa će se tako u subotu, 21. rujna, održati 7. međunarodni boćarski turnir dr. Milenko Brkić, tradicionalni međunarodni memorijalni atletski miting “Dani berbe grožđa – Memorijal Bože Gagro” i boksački turnir, koji će ujedno biti i 4. kolo boksačke Lige Federacije BiH.

Navedena sportska natjecanja započet će u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, dok će se niz stručnih predavanja iz vinogradarstva i vinarstva nastaviti predavanjima u Podrumu Ostojić – Monako 2000 u Potpolju s početkom u 20 sati.

Zahvaljujući biciklističkoj turi “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja” i završni dan programa Dana berbe grožđa započet će u sportsko-rekreativnom duhu, a budući da časopis koji prati Dane berbe grožđa bilježi dvadeset godina postojanja, tim povodom upriličiti će se prigodna svečanost, najavili su organizatori.

Svečan trenutak manifestacije zasigurno će biti i mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga, gdje će se održati svečano otvaranje Dana Berbe grožđa i gdje će se posjetiteljima predstavit vinari uz bogat kulturno-zabavni program.

U kulturno-zabavnom programu predstaviti će se brojna kulturno-umjetnička-društva, pjevačke skupine i pojedinci, a nastupit će i hrvatski glazbenik Miroslav Škoro.

Foto: Dani berbe grožđa Brotnjo

Izvor/ Tekst preuzet sa: Hercegovački portal

Poveznica: “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2024.” | Hercegovački portal (hercegovackiportal.com)

Foto: Dani berbe grožđa Brotnjo

/Misija FRAMOST/