Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

Danas častimo i slavimo svetog Lovru, đakona i mučenika Rimske Crkve. Mučeništvo je podnio za Valerijanova progona u III. stoljeću, četiri dana nakon pape Siksta II. i četiri rimska đakona. Grob mu se nalazi kraj Tiburtinske ceste, u Veranskom polju, a car Konstantin Veliki podigao je kraj njegova groba veliku baziliku. Štovanje svetog Lovre širi se u IV. stoljeću, a u Rimu je blagdan sv. Lovre po važnosti dolazio odmah poslije blagdana apostolskih prvaka Petra i Pavla.

(Više na: 10. kolovoza – Sveti Lovro, đakon i mučenik – Framost)

MOLITVA SVETOM LOVRI ZA ZAHVALNOST, SKROMNOST, POŽRTVOVNOST I DOBROTU

O velikodušni zaštitniče siromaha Crkve, sveti Lovre, moli za nas Oca, Sina i Duha Svetoga, da svi siromasi Crkve u potrebi u svakom kutku svijeta osjete učinak ljubavi svoje braće i sestara koje im nastoje pomoći.

Oslobodi Crkvu od pohlepe i zavisti moćnih i zaštiti njezina prava i imovinu da u slobodi služi potrebitima, dajući im dobra za dušu i tijelo.

Daj nam da budemo jednog dana sa svima kojima smo pomogli na zemlji u nebeskim dvorima, gdje ćemo uživati ​​u bogatstvu Božjeg doma i društvu Spasitelja koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

Bože, ti si svetom Lovri dao žar svoje ljubavi te se proslavio vjernim služenjem i slavnim mučeništvom. Daj nam ljubiti što je on ljubio i u život provesti što je naučavao. Amen.

Sveti Lovro, MOLI ZA NAS!!

Svima koji nose ime Lovro, Lovre, Lovrenka, Lovrenko… čestitamo imendan!!

Izvor: Molitve.hr

Poveznica: https://molitve.hr/molitva-sv-lovri/

Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

/Misija FRAMOST/