U srijedu, 4. rujna, u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan je koncert klasične glazbe.

Koncert je upriličila mlada violinistica Nika Zubac a kao  klavirska pratnja nastupila je profesorica Silvia Vukojević.

Nika je mlada, 24-godišnja violinistkinja iz Mostara koja je svoje osnovno glazbeno obrazovanje završila 2014. godine a maturirala je 2018. godine. 2022. godine završila je i preddiplomski studij  violine na fakultetu Glazbene umjetnosti u Mostaru u klasi profesora Gorana Končara te je iste godine pohvaljena Dekanovom nagradom za uspjeh. Iako još mlada, iza Nike su brojni glazbeni angažmani a svako treba napomenuti i podsjetiti se kako je Nika bila i članica Međunarodnog seminara klasične glazbe ARDEA koji već osam godina za redom organizira Centar za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina.

Klavirska pratnja, Silvia Vukojević, također je dobro poznata čapljinskoj publici. Silvia je rođena u Splitu ali je svoje glazbeno obrazovanje započela u Ljubuškom a gimnaziju i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Mostaru gdje je i diplomirala 2015. godine na Glazbenoj umjetnosti pri FPMOZ u klasi profesorice Jadranke Garin. Iza Silvije su također brojni nastupi i usavršavanja, a kako smo spomenuli u uvodu, čapljinska publika je već imala priliku uživati u vrsnim izvedbama mlade profesorice klavira.

Na programu su se našle skladbe W. A. Mozarta i L. van Beethovena i to:

  1. A. Mozart

Koncert za violinu i orkestar br. 4 u D duru, KV218

I. Allegro

  1. van Beethoven

Koncert za violinu i orkestar u D duru, op. 61

  1. Allegro ma non troppo
  2. Larghetto

III. Rondo. Allegro.

Piše:  Đaka city – Čapljina portal/ Djaka-city.info

Više na poveznici: FOTO: Nika Zubac upriličila koncert na violini u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini – Đaka city – Čapljina portal (djaka-city.info)

Izvor/ Tekst i foto: Đaka city – Čapljina portal/ Djaka-city.info

/Misija FRAMOST/