Roško kulturno ljeto 2024. / HKUD ''Sv. Ante - Cim'', Mostar

Članovi HKUD ”Fra Jozo Križić”, Roško Polje, i ove su godine domaćini i organizatori tradicionalne manifestacije ”Roško kulturno ljeto”, pod sloganom – ”Jedno selo sedam mista, sve nas spaja ljubav ista”.

”Roško kulturno ljeto 2024.” započelo je 25. srpnja akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, a nakon ”Dječijeg dana” i 10. Memorijalnog malonogometnog turnira u čast pokojnog fra Marka Jukića u sklopu ove manifestacije jučer je, 3. kolovoza, upriličena i 16. Međunarodna smotra folklora. Na smotri je nastupilo 11 kulturno umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Pripremni ansambl HKUD ”Sv. Ante – Cim”, Mostar, domaćinima u Roškom Polju i njihovim gostima predstavio se koreografijom završnog kola opere ”Ero s onog svijeta”.

Tijekom večernjeg programa upriličena je i bogata tombola, a po završetku službenog dijela i dodjele zahvalnica sudionicima smotre, publiku je zabavio Tamburaški sastav ”Mediteran”.

”Roško kulutrno ljeto 2024.” sa svojim uistinu bogatim programom i zanimljivim sadržajima završava ”Danom tradicijskih sportova”, 9. kolovoza.

Organizatorima i prijateljima iz HKUD-a ”Fra Jozo Križić” još jedanput se iskreno zahvaljujemo na pozivu i gostoprimstvu i želimo puno uspjeha u daljnem radu i realiziranju planiranih projekata.

”Roško kulturno ljeto 2024.” i 16. Međunarodna smotra folklora kroz fotografije članova HKUD ”Sv. Ante – Cim”, Mostar,…

Plakat/ Izvor: HKUD ”fra Jozo Križić”, Roško Polje/ Tomislavcity

/Misija FRAMOST/