TREBIŽAT SE PRIPREMA ZA JOŠ JEDNO SVEČANO OBILJEŽAVANJE KULTURNOG LJETA 2024. I BLAGDANA VELIKE GOSPE, SVOJE ZAŠTITNICE.

Svečanosti će započeti devetnicom u utorak 6. kolovoza, molitvenim programom od 18:00 sati u mjesnoj crkvi, pružajući vjernicima priliku za duhovno zajedništvo i molitvu.

U srijedu, 7. kolovoza, Književna večer posvećena Vladimiru Pavloviću na programu je u 20:30 sati – Dom kulture Trebižat. Posjetitelji će moći uživati u umjetnosti i literaturi te se upoznati s radom ovog cijenjenog autora.

XVII. Međunarodni susret klapa ”Trebižat 2024.” održat će se u četvrtak 8. kolovoza sa početkom u 20:30 sati. Gost večeri je Tedi Spalato.

Nedjelja, 11. kolovoza, rezervirana je za posebnu Misu za Branitelje kako bi se odala počast hrabrim ljudima koji su branili domovinu.

Ponedjeljak 12. kolovoza, u 20:30 sati koncert Društva i Trebižatskom večeri. Svi mještani i posjetitelji moći će uživati u glazbenom programu i zajedničkom druženju.

U staroj školi u Trebižatu, u utorak 13. kolovoza sa početkom u 20:00 sati, posjetitelji će moći da uživaju u vizualnoj ljepoti i umjetničkom izričaju Kažimira Vrankića.

U srijedu, 14. kolovoza bit će održana Misa s blagoslovom djece, pružajući blagoslov najmlađim članovima zajednice.

Središnja svečanost obilježavanja blagdana Velike Gospe održat će se u četvrtak, 15. kolovoza, u 11:00 sati. Ovo posebno misno slavlje okupit će zajedno mještane i posjetitelje u jedinstvenom duhovnom i kulturnom iskustvu.

Izvor/ Tekst i foto: Hercegovački portal

Poveznica: Čapljina: Program obilježavanja Kulturnog ljeta u Trebižatu 2024. | Hercegovački portal (hercegovackiportal.com)

/Misija FRAMOST/