Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

Danas slavimo spomendan svete Marte iz Betanije.

Marta, sestra Marijina i Lazarova, bila je brižna domaćica kuće u Betaniji u koju bi Isus rado svraćao kako bi se odmorio od propovijedanja, dok je boravio u Judeji. Zaštitnica je domaćica, kuharica, radnica, ugostitelja, sluškinja, pralja, umirućih, slikara i kipara, pomoćnica je kod krvarenja te redovničkih zajednica koje nose njezino ime.

MOLITVA SVETOJ MARTI IZ BETANIJE

O sveta Marto, tvoja je vjera nagnala Isusa da kaže: “Ja sam uskrsnuće i život”; vjera ti je dala da vidiš više od Njegove čovječnosti kad si uzviknula: “Gospodine, ja tvrdo vjerujem da si Ti Mesija, Sin Božji.”
S nepokoljebivom si nadom rekla: “Gospodine, znam da će Ti Bog dati sve što god zaisteš od Njega”, a Isus je zazvao tvoga brata Lazara i vratio ga od mrtvih. Čistom si ljubavlju dočekala Isusa u svom domu.

Prijateljice i sluškinjo našega Spasitelja, i ja sam opterećen/a mnogim problemima… Moli za mene da rastem u vjeri, nadi i ljubavi, da me Isus, koji je sjedio za tvojim stolom, čuje i dodijeli mi mjesto na gozbi vječnog života. Amen.

Sveta Marto iz Betanije, MOLI ZA NAS!!

Svima koji nose ime Marta, Martina, Martin,… čestitamo imendan!!

*** Više o svetici dana doznajte u našoj rubrici SVETAC DANA, na poveznici: http://www.framost.com/2024/07/29/29-srpnja-sveta-marta-2/

Tekst molitve/ Izvor: Bitno.net

Poveznica: https://www.bitno.net/vjera/molitve/molitva-svetoj-marti/

Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

Oznaka: SVETAC DANA

/Misija FRAMOST/