Crkva sv. Ante Padovanskog, župa Ploče-Tepčići/ Foto: Ante Boras

UVODNA MOLITVA

O slavni sveče sv. Ante, ti osobiti zaštitniče kršćanstva, ja, želeći te iz svega srca hvaliti i isprositi tvoj zagovor od Boga, kanim uz pomoć Božju na tvoju čast obaviti ovu devetodnevnu pobožnost, pohađati tvoj oltar i prisustvovati svetoj misi na slavu Božju i tvoju čast. Odlučujem da ću se za ove pobožnosti ispovjediti i pričestiti. Samo te molim, sv. Ante, da se udostojiš primiti ovu moju pobožnost i isprositi mi za dušu i tijelo od dragoga Boga potrebite milosti.

(OSMI DAN)

Sveti Ante, mučeniče željom, učini da budemo spremni radije krv svoju proliti za Isusa koji je radi nas umro nego da zanemarimo njegovu božansku nauku. Izmoli nam tu milost za onu vruću težnju koja te dan i noć vukla za mučeničkom smrću.

(Zatim se izmoli krunica i litanije svetom Anti.)

Pomolimo se. Svemogući, vječni Bože, koji si svetoga Antuna odlikovao obilatim milostima i sjajnim čudesima: udijeli nam milost da sve što god od tebe po njegovim zaslugama ištemo, po njegovu moćnom zagovoru zastalno primimo. Po Kristu Gospodinu našemu.

ZAKLJUČNA MOLITVA

Milostivo primi, o Bože moju prošnju i okruni moje smjerno pouzdanje koje stavljam u zasluge Isusove i zagovor svetog Ante; utješi moje ražalošćeno srce i milošću mi svojom pomozi u ovoj nevolji. Pokaži se na meni pravim pomoćnikom i spasiteljem, kao što te veličaju i slave bezbrojni koje si tako milostivo uslišao i iz njihove ih nevolje oslobodio.

I tebe, veliki prijatelju Božji, sveti Ante, ponovno molimo za milosti kojima si na zemlji svijetlio i kojima si nedokučivo blaženstvo u nebu postigao, te za onu svetu ljubav kojom si pobožno svoje srce često Bogu i Spasitelju predavao, da me svojim zagovorom u mojoj nevolji podupreš svojom moću koju ti je Bog dao, te mi od njega potrebitu milost isprosiš. Amen.

Sveti Ante, MOLI ZA NAS!!

Molitvu devetnice u cijelosti možete pronaći klikom na poveznicu: Devetnica sv. Anti Padovanskom (franjevci-st.com)

Izvor: Franjevci-st.com / Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

/Misija FRAMOST/