U Neumu će se u subotu 24. kolovoza održati tradicionalna Smotra međunarodnih folklora “Oj kamenu rodni moj”, u organizaciji HKUD “Lindžo” iz Neuma.

Ovim događajem čuva se od zaborava bogata kulturna baština ovog kraja i predstavljaju kulturni baštinici iz drugih zemalja i gradova.

Ovogodišnja šesnaesta po redu Smotra folklora u Neumu, nalazi se pod okriljem manifestacije Neumsko ljeto, pod pokroviteljstvom Općine Neum i Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Na šesnaestoj smotri folklora nastupit će “FA Lisinski” iz Vinkovaca, ženska klapa “Amfora” iz Dubrovnika, “FA Zora” iz Opatije, “HKUD Sv. Ante” iz Cima, ženska vokalna skupina “Kraluž Budaševo” iz Siska, “HKUD Napredak” iz Busovače, ženska klapa “Rozeta” iz Širokog Brijega, “KUD Čilipi” Folklor iz Čilipa, “Neumske mažoretkinje” te domaćini ove večeri , “HKUD Lindžo” Neum.

Večer će i ove godine započeti tradicionalnim defileom neumskom šetnicom Dr. Franje Tuđmana u 20 sati. Sudionici će proći od hotela Sunce do hotela Zenit gdje će biti pozornica i centralni događaj u 20:30 sati.

Kroz večer će nas voditi Branko Uvodić, dok će se nazočnima obratiti načelnik općine Neum Dragan Jurković koji će i službeno otvoriti XVI. Večer folklora u Neumu.

“Ulaz je besplatan za sve posjetitelje i svi ste dobrodošli”,… poruka je organizatora, a kako prenosi Hercegovački portal.

Izvor/ Tekst i foto: Hercegovački portal

Poveznica: Neum: Tradicionalna Večer folklora – “Oj kamenu rodni moj” | Hercegovački portal (hercegovackiportal.com)

/Misija FRAMOST/