MARKO LASIĆ (nekadašnji član HKUD-a Sv. Ante – CIM) i sedmorica subraće, 13. srpnja 2024., u prepunoj crkvi svetih Petra i Pavla (Franjevačkoj) u Mostaru, imalo je svečanost redovničkog oblačenja.
Ovaj važan događaj obilježit će početak godine novicijata za osmorica mladića koji su odabrali put posvećenog života u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.
Svečani obred oblačenja u franjevački habit bio je pod Svetom misom u 18 sati, označavajući prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje. Nakon obreda, novaci su zajedno sa svojim odgojiteljem krenuli u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta – novicijat. Svi kandidati koji su odabrali ovo posvećeno putovanje već su prošli postulaturu u samostanu u Mostaru.
Kandidati su Marko Lasić iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, Andrija Šego, Tomislav Barać te Ivan Vasilj iz župe sv. Jakova u Međugorju, Renato Prusina iz župe Krista Kralja u Čitluk, Bože Tolo iz župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, Mate Tadić iz župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i Petar Zrinušić iz župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

/Misija FRAMOST/