U povodu 600. godine rođenja kraljice Katarine Kosača-Kotromanić, Hrvatsko kulturno društvo ”Napredak” sa sjedištem u Mostaru, objavilo je 5. kolovoza 2024. natječaj za prijavu tekstova o životu i smrti kraljice Katarine te dodjelu nagrade ”Katarina Kosača-Kotromanić”.

Tekstovi se primaju do 15. rujna 2024. godine, a za nagradu ”Katarina Kosača-Kotromanić” mogu se prijaviti autori s novim književnim ili znanstvenim tekstom.

Prijava na natječaj podnosi se u elektroničkom obliku na e-mail: hkd.napredak.mostar@gmail.com.

Tekstovi moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni do 15. rujna 2024. godine.

Dodjela nagrada će se održati u Hrvatskom kulturnom društvu ”Napredak” sa sjedištem u Mostaru, za vrijeme Međunarodnoga znanstvenog skupa koji je planiran od 1. do 3. listopada 2024. godine.

Tekstove treba poslati pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst na adresu: Hrvatsko kulturno društvo ”Napredak” sa sjedištem u Mostaru, p. p. 17  Ul. Kneza Mihovila Viševića Humskog bb, 88000 Mostar, BiH.

Potrebno je dostaviti tri primjeraka teksta te u posebnoj omotnici ispisanu šifru, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona) s naznakom za Nagradu Katarina Kosača-Kotromanić.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija, a najbolji tekstovi bit će nagrađeni novčanim iznosom od 300, 500 i 1000 KM.

Hrvatsko kulturno društvo ”Napredak” i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti sa sjedištem u Mostaru, 88000 Mostar, p. p. 17, će objaviti nagrađene rukopise u okviru svoje knjižnice. (https://ika.hkm.hr/novosti/objavljen-natjecaj-za-nagradu-katarina-kosaca-kotromanic/)

Izvor/ Tekst i foto: Hkd-napredak-mostar.ba

Poveznica: https://hkd-napredak-mostar.ba/natjecaj-za-prijavu-tekstova-o-zivotu-i-smrti-kraljice-katarine-kosaca-kotromanic/

/Misija FRAMOST/