Rade Marušić, 1935. - 2024./ Foto: Ante Boras

Jutros je nakon kraće bolesti, u 89. godini života, preminuo Rade Marušić, poznati mostarski travar i fitoterapeut; istaknuti i cijenjeni član našeg zajedništva i prijatelj Misije FRAMOST.

Rade je rođen 1935. godine u Širokom Brijegu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Ljubav prema bilju gaji od ranog djetinjstva i cijeli svoj život posvetio je upravo istraživanju biljaka i liječenju ljudi. Kroz njegovu ordinaciju na Bijelom Brijegu prošli su deseci tisuća ljudi i njegovo zavidno znanje i stručnost bili su poznati i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Svoja iskustva u liječenju ljekovitim biljem Rade je pretočio u knjigu ”Ljekovitim biljem do zdravlja”, koja je doživjela i svoje jubilarno deseto izdanje predstavljeno i na temeljima starokršćanske bazilike u Cimu. U Domu svetog Ante u Cimu s nama je podijelio i radost proslave zlatnog i dijamantnog pira, kao i još mnoge životne događaje i uspješnice.

Radu je krasio vedar duh i pozitivna energija koji su ga činili omiljenim u svakom društvu. Nedostajat će na našim nedjeljnjim misnim okupljanjima, kao i u svakodnevnim kontaktima i susretima…

Ispraćaj Rade Marušića će biti u petak 30.08.2024. godine u 16.00 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg. Pokop dragog nam pokojnika bit će obavljen u 17.00 sati na Rimokatoličkom groblju MEKOVAC, Široki Brijeg. Sveta misa zadušnica služit će se uz pokop. Obitelj prima sućut od 15.15 sati u mrtvačnici na Bijelom Brijegu.

POČIVAO U MIRU BOŽJEM!!

Iskrena sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima…

/Misija FRAMOST/

*POKOJNIMA U SPOMEN/ osmrtnica: Rade Marušić, 1935. – Framost