Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

18. kolovoza Crkva časti i slavi svetu Jelenu Križaricu. Svojim pobožnim, jednostavnim i vrlo teškim životom svjedočila je snagu progonjene prve Crkve, i bila nadahnuće svome sinu caru Konstantinu Velikom, koji je kršćanima nakon mnogih progonstava dao slobodu.

Donosimo molitvu i nekoliko životnih savjeta svete Jelene, a svim nositeljicama imena Jelena, Jelica, Jela, Jelka, Helena,…čestitamo imendan!!

1. Ako si strpljiv, Bog će te kad-tad nagraditi milosnim trenutkom.

2. Čak i kad te netko posrami jer misli da ima puno pravo na to, glavu i koljena sagni jedino pred Božjom veličinom, nikad pred ljudskom.

3. Ako imaš vlast, moć i novac, učini njime nešto dobro.

4. Iza svakog uspješnog muškarca stoji jedna žena. Isto vrijedi i za careve.

5. Puno putuj. To širi vidike.

6. Uza sve obveze, ne zaboravi da je smisao tvog života pronaći križ i prihvatiti ga.

MOLITVA SVETE JELENE KRIŽARICE

A ja daleko od toga da se ičim ponosim osim križem Gospodina našega Isusa Krista, po kome je meni razapet svijet i ja svijetu. Ne smatrah da znam išta, osim Isusa Krista i to raspetoga.

Pomolimo se…

Gospodine Isuse Kriste, koji si blaženoj Jeleni objavio gdje je sakriven Tvoj križ da po njoj obdariš svoju Crkvu ovim dragocjenim blagom, dopusti nam po njezinu zagovoru da cijenom ovog životvornog drveta postignemo nagradu vječnoga života. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Sveta Jeleno, MOLI ZA NAS!!

O životu i djelu svete Jelene, doznajte više u našoj rubrici SVETAC DANA, klikom na poveznicu:  https://www.framost.com/2024/08/18/18-kolovoza-sveta-jelena-krizarica-2/

Izvor: Feelmedjugorje.com

Poveznica: http://feelmedjugorje.com/2023/08/18/molitva-i-savjeti-sv-jelene-krizarice/

Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

Poveznica: http://www.zupajastrebarsko.hr/svetac.asp?id=2

Oznaka: SVETAC DANA

/Misija FRAMOST/