Foto/ Izvor: Zupajastrebarsko.hr

22. srpnja Crkva slavi spomendan sv. Marije Magdalene, Isusove vjerne učenice koja ga je ustrajno pratila i stajala pod križem u trenucima njegove muke i smrti, a sva četiri evanđelista spominju ju kao prvu svjedokinju i njegova uskrsnuća. Marija je bila rodom iz mjesta Magdale na Genezaretskom jezeru, po kojemu se i naziva Marija Magdalena ili Magdalenska, a prema Novom zavjetu, Isus je iz nje istjerao sedam demona i izliječio od te teške bolesti.

U nastavku donosimo molitvu svetoj Mariji Magdaleni, a o njezinu životu doznajte više u našoj rubrici SVETAC DANA, na poveznici: http://www.framost.com/2024/07/22/22-srpnja-sveta-marija-magdalena-2/

MOLITVA SVETOJ MARIJI MAGDALENI 

Bože, sveta Marija Magdalena vidjela je uskrsloga Spasitelja i prva javila učenicima radost uskrsnuća. Daj i nama, po njezinu primjeru i zagovoru, svjedočiti da je Krist živ te ga jednom ugledati kao Kralja vječne slave.

Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Sveta Marijo Magdaleno, MOLI ZA NAS!!

Svima koji nose ime Marija Magdalena, Magdalena, Magda, Mandica, Manda… želimo sretan imendan!!

/Misija FRAMOST/